Onze dynamische tuin!

Volgend jaar, op 10 januari, openen we een nieuw lokaal dienstencentrum. Het doel is om een ontmoetingsplaats te vormen voor senioren uit Essen, waar ze kunnen deelnemen aan activiteiten of gewoon gezellig samen kunnen zijn.

Omdat we ook activiteiten in de buitenlucht willen organiseren én de buurt daarbij graag betrekken, dienden we bij G-Sport Vlaanderen een dossier in voor de bouw van een dynamische tuin!

Een dynamische tuin?

Een dynamische tuin wordt samengesteld uit allerlei toestellen, gericht op actief bewegen en het actief trainen van het geheugen. De tuin komt op het stukje van ons domein waar ook de kinderen van Sint-Jozef en de buurtbewoners toegang toe hebben.

De bedoeling is immers om de tuin beschikbaar te maken voor iedereen, zodat jong en oud, met en zonder beperking, samen kan bewegen en elkaar kan ontmoeten!

Dankzij crowdfunding/G-sport Vlaanderen

Het idee rond onze dynamische tuin, werd geselecteerd als crowdfundingproject bij G-sport Vlaanderen. Concreet wil dit zeggen dat als wij 40% van het bedrag inzamelen (zo’n € 4.500), G-sport Vlaanderen de overige 60% bijpast.

Wil je ons initiatief steunen? Dan kan dat via G-sport Vlaanderen of door langs te komen op een van onze volgende evenementen. De opbrengst van onze “Hasta la Pasta” (8 oktober) en kerstmarkt (18 december) gaan ook integraal naar dit project!